Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Nosztalgia Oldal

Nosztalgizzunk

Andrea Bocelli (zene)

Andrea Bocelli

Celine Dion

Edit Piaf

Kovcs Kati

Mt Pter

Szcsi Pl

 
Videk

Mt Pter

Szcsi Pl  

 
Hogy mik vannak....
 
Men
 
Kszits Rdit

Regizz s vlaszd ki
kedvenc  zenid, s
mris ksz a rdid.

 
Webes oldalak

PSP tutorilok

Kdok

Webmester

Quickbanner

Javascriptek

Amatrknek

 
~~<~~<~<@

Az oldal bannere

Ahova rgen is szivesen jrtam

kszer betk


Glitter alapok

Gitta ????

 

 
Kpeslapkldk

 

Zsoririsz

 
Karcsonyi telek-italok
Pulykaaprlk leves


Hozzvalk

• 100 g pulykazza
• 1 db kisebb pulykaszrny
• 200 g srgarpa
• 100 g petrezselyemgykr
• 80 g gomba
• 100 g zldbors
• 50 g vaj
• 60 g liszt
• 1 csom zldpetrezselyem
• 1 dl tejszn
• 1 tojssrgja
• s, rlt bors


Elksztse

A pulykaszrnyrl lefejtjk a hst, kockra vgjuk a zzval egytt, megmossuk. A feldarabolt hsokat a csonttal egytt feltesszk fni, felforraljuk, majd pr percnyi forrals utn leszrjk, a hst lebltjk s a leforrzott aprlkot hideg vzben feltesszk fni a csonttal egytt. Hozzadjuk a vrshagymt egszben, a megtiszttott s kockra vgott zldsgeket, gombt, zldborst. Szzuk, borsozzuk s lass forralssal puhra fzzk. Vajas petrezselymes rntssal berntjuk, forraljuk, amg a rnts zt elforrja. Tlals eltt a tojssrgjt elkeverjk a tejsznnel, s ezzel dstjuk levesnket. Ehhez a tojssrgjval elkevert tejsznhez elbb kevs forr levest mernk, s csak ezutn adjuk a teljes tmeghez, tlalskor a csontot kiszedjk. Bettje vajas galuska.


Kolozsvri tlttt kposzta


Hozzvalk 

• 300 g sertsborda (4 vkony szelet karaj)
• 200 g darlt sertshs
• 100 g rizs
• 4 db debreceni
• 60 g vrshagyma
• 8 db savany kposztalevl
• 800 g savanykposzta
• 80 g csszrszalonna
• 20 g liszt
• 1 db tojs
• 1 db fstlt krm
• 3 dl tejfl
• 20 g fokhagyma
• 1 csom kapor
• 50 g zsr
• 150 g fstlt szalonna
• s, fszerpaprika, rlt bors, majornna, rlt kmny, csombor


Elksztse

A rizst flig megfzzk. A csszrszalonnt apr kockra vgjuk, kistjk, a tojst felverjk, majd ezeket az anyagokat a darlt hshoz adjuk. Sval, rlt borssal s majornnval fszerezzk, sszekeverjk. A kposztalevelekrl a vastag ereket levgjuk s a tltelket egyenletesen elosztva, azokat megtltjk. (A tltelket a levl egyik oldalra tesszk, kt vgt felhajtjuk s feltekerjk). A vrshagymt megtiszttjuk, szeletekre vgjuk, a fokhagymt ppp zzzuk, a savany kposztt tmossuk, kicsavarjuk, a fstlt krmt vagy egyb fstlt csontot jl megmossuk.

A zsrt felolvasztjuk, a szeletekre vgott vrshagymt benne megfonnyasztjuk, a tzrl levve hozzadjuk a ppp zzott fokhagymt, a kmnymagot, a fszerpaprikt. Kevs folyadkot adva hozz felforraljuk, zsrjra visszapirtjuk, hozzadjuk az apr kposzta felt, a fstlt csontot, a csombort s a finomra vgott kaprot, rhelyezzk a tltelkeket, az apr kposzta msik felvel betakarjuk, kevs folyadkot hozzadva fed alatt puhra fzzk. Amg a kposzta f, a bordkat kiss kiveregetjk, szzuk, lisztbe mrtva mindkt oldalt megstjk.

A debrecenit bevagdossuk, a szalonnbl ngy egyforma szeletet vgva kakastarjt ksztnk (a szalonnt hosszban majdnem brig bevgjuk, majd erre merlegesen kockzzuk), s serpenyben kistjk. A visszamarad zsrban a debrecenit megstjk. Ha a kposzta megpuhult, a tltelket kivesszk, az aprkposztt tejfeles habarssal besrtjk, kiforraljuk. Tlalskor a tl aljra rakjuk az aprkposztt, rhelyezzk a tltelket, melltesszk a slt bordt, debrecenit s a kakastarjt. Tejfllel s finomra vgott kaporral dsztve forrn tlaljuk.


Dis-mkos bejgli

Hozzvalk (2 rd)

A tszthoz
• 500 g liszt
• 250 g vaj vagy margarin
• 4 tojssrgja
• 20 g leszt
• 20 g porcukor
• 1,5 dl tej
• 1 db tojs a kenshez
• s

Ditltelk
• 200 g darlt di
• 200 g porcukor
• 20 g vanlis cukor
• 0,5 dl tej
• 50 g mazsola
• 2 cl rum

Mktltelk
• 200 g darlt mk
• 200 g porcukor
• 1 db citrom leve s reszelt hja
• 0,5 dl tej
• 50 g mazsola
• 2 cl rum


A tszta elksztse

A tejhez hozzadjuk az lesztt, s elkeverjk benne. A lisztet kevertlba tesszk, hozzadjuk a htszekrnybl kivett vajat vagy margarint, s gyorsan, hogy a zsiradk meg ne olvadjon, sszedolgozzuk. Hozzadjuk a tejben elkevert lesztt, a porcukrot, a tojsok srgjt, a reszelt citromhjat, csipetnyi st, s egynem tsztv dolgozzuk. Kt egyforma nagysg cipt formzunk belle, liszttel meghintjk, s 20-30 percig htben pihentetjk.
Amg a tszta pihen, elksztjk a tltelket az albbiak szerint, fggetlenl attl, hogy mk vagy di tltelket ksztnk. A tejben elkeverjk a cukrot, s felforraljuk. A darlt nyersanyagokat kevertlba tesszk, hozzadjuk a megvlogatott s rumban ztatott mazsolt, a reszelt citromhjat – ditltelk esetn a vanlis cukrot is – elkeverjk, s a felforralt szirupot hozzntjk, egynemstjk, majd kihtjk.

A tsztt a jgszekrnybl kivve 3-4 mm vastag tglalap alakra nyjtjuk. A kihttt tltelket a tsztra kenjk egyenletesen oly mdon, hogy a szlei 0,5 cm-es svban tltelk nlkl maradjanak. Keskenyebb szleit felhajtjuk a tltelkre, s hosszanti irnyban feltekerjk. Figyeljnk arra, hogy a hajtsok mindig a rd aljra kerljenek.

A kenshez a tojst sztvlasztjuk, a tojs srgjt felverjk, s a tszta fellett megkenjk vele, langyos helyen fl rn t hagyjuk szikkadni, majd a fehrjvel (nem kell felverni!!) megtesszk ugyanezt. A tojssal val megkens s szikkaszts adja a beigli mrvnyossgt. Lisztezett stlapra tve tetejt megszurkljuk villval – ezzel a sts kzben keletkez gzk tvozst tesszk lehetv – elmelegtett (kb. 180 fok) stben kszre stjk. A lemezen hagyjuk kihlni s ujjnyi szeletekre vgva adjuk asztalra

 

 
BESZL
   
 
 
 
 
 
Valami ms

 

 

 

 
Sok boldogsgot

A szlets- s nvnapjukat
nneplknek

 

 

 
n vagyok itt !

IP 

 
Kedvenc oldalak

 Diamond
Itt keress mindent

Nmet oldalak
01
02
03

04

05

06

 

 
nnepeink

Karcsonyi oldalak
Grafikk, kellkek
nnepi Kiegsztk
nnepek mskp

Eljn a hsvt is egyszer
~ s msodszor is~
~ harmadszor is ~

~ animcik ~
~mg mindg hsvt ~

 
Amit nagyon szeretek

Stni, fzni

Pnzt keresni :)

Zenedobozt krelni

Canada & Magyarorszg 

 

 
Mindenki nnepe

Gynyr karcsonyi oldal
Karcsonyi versek

Karcsonyi irodalom

K
arcsonyi versek
Csigabiga-karcsony 
Gyermek-versek

Vallsok

Keresztyn

 

Iszlm

 

Zsid

 

smagyar

 

Kelet vallsai

 

Egyebek

 

Klknet
Micimack

Babaszllsok

 
PRBA-02

Gasztronmia
kpekben is
A hlgyvilg ajnlsa

 
Fordt
 
Tbbnyelv sztr



 
Scriptek
 
Haznos oldalak

Tervezk meg utazsunkat
Nzznk szt a trkpen
Trkppel knnyebb

 
<@>
 

Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!